Marketing commercial 

Nu rămâneți în urmă și permiteți-ne să luăm măsuri pentru a dezvolta un plan de marketing cu tot ceea ce are nevoie compania dvs.

Ce este marketingul comercial?

Compania trebuie să cunoască caracteristicile consumatorilor, nevoile lor, motivații, pentru mai multe motive: în primul rând pentru a proiecta produsul, apoi să formuleze strategii de publicitate și în cele din urmă să se dezvolte segmentare.

Mărimea firmei: companiile mari acordă prioritate creșterii, mai degrabă decât profitabilitatea, în timp ce companiile mijlocii caută prima dată poziția pe piață, apoi în cele din urmă creștere și profitabilitate. În cele din urmă, există întreprinderi mici care preferă să se concentreze pe consolidarea pe piață, pentru a obține un nivel de rentabilitate, iar în cazul în care rezultatele sunt satisfăcătoare, atunci se gândesc la creștere.

În prezent, în cazul în care criza economică a afectat mai multe țări, companiile nu se bucură de creștere, doar se mențin, motiv pentru care singura opțiune pentru a rămâne pe linia de plutire și de a ajunge la o creștere este de a lua clienți concurenței.

Cu toate acestea, cele mai frecvente obiective ale marketingului comercial sunt legate de aspectul calitativ (produs, serviciu sau marcă) și cantitativ (rentabilitatea, volumul vânzărilor, etc.).

O companie care dezvoltă o strategie va trebui să efectueze o serie de activități care să caute în primul rând satisfacția clientului pe care doriți să îl captați, prin furnizarea unui anumit produs sau serviciu putând genera venituri apoi, și cel mai important, pentru a atrage cât mai mulți clienți posibil. În mod similar, prin Marketing se speră a obține cea mai mare rentabilitate pe un anumit produs, intrând în diferite sectoare ale pieței și fiind deschiși negocierii prețului în funcție de fiecare produs; Acest preț va fi stabilit după încheierea analizei de piață.